Jaapani noad

Jaapani noad on mitut tüüpi. Arvatakse, et kõige mitmekülgsem ja seetõttu on Jaapani populaarseimad noad Hyuto, Santoku ja Petty, samuti Jaapanis populaarsed Yanagib, Deba ja Nakiri.

Santoku - Lääne köögis on populaarne mitmekülgne nuga, see sobib nii liha kui ka kalade ja köögiviljade tutvumiseks. Santoku kasutatakse tavaliselt lõikamiseks, tükeldamiseks ja tükeldamiseks. Täpse serva tõttu sobivad Santoku noad eriti õhukeste köögiviljade ja lihaviilude jaoks. Laia tera jaoks kasutatakse seda ka toiduvõtmise lauast ja pannile või muule roogile teisaldamiseks. Sõna "Santoku" tähendus selgitab selgelt, kelle jaoks see kõige parem on: "Kolm voorust" või "kolm kasutavad võimalusi" - lõikamine, purustamine ja tükeldamine. See kõik töötab hästi, kuid see ei sobi suurte liha luude lõikamiseks, leiva lõikamiseks ja täpse töö tegemiseks (nt koor, raseerimine). Santoku noad sobivad eriti õhukeste toidutükkide lõikamiseks, mis parandab tehtud roogade üldist esteetikat.
Kõige parem on kasutada: liha lõikamine, juustu lõikamine, puuviljad, köögiviljad ja pähklid liha või ürtide tükeldamiseks, tükeldamiseks või tükeldamiseks, laia tera eemaldamine lõikelaua eemaldamiseks, peened viilud, eriti köögiviljade ja mereandide jaoks.
Kuna Santoku nuga on peakoka nuga pisut lühem ja sellel on sujuv käepideme kujundus, sobib see suurepäraselt isegi väikeste kätega neile.

Põrgu - Nuad, nagu Santok, saab tera kuju ja tugevuse tõttu kasutada erinevatel eesmärkidel. Gieuti nuga peetakse identseks lääne koka nuga, nii et enamik läänlasi armastab seda kõige rohkem. Lisaks kutsutakse seda oma suuruse tõttu veiselihaga mõõga või lehmaga.
Gyuto on Jaapani versioon klassikalisest Western Chef Knife. See on tõeline mitmekülgne nuga, mida saab teha palju ülesandeid, seda saab kasutada mitmesuguste lõikamismeetodite jaoks ja sobib enamiku liha, kala, köögiviljade ja puuviljade jaoks.

Tera terav esiosa sobib täpseks lõikamiseks või kitsastes alades töötamiseks. Tera suhteliselt tasane tagaosa sobib suurepäraselt kivimite purustamiseks (tehnika, kui toitu lõigatakse, tükeldatakse või hakitud, kõikudes lõike ajal esiosast otsa). See on ka piisavalt kõrge, muutes tera keskmise või otsa "tükeldamise" lihtsaks. Lõpuks saab selle tera ükskõik millist osa kasutada lõikamiseks "surumiseks".
Jaapani gyuto tera on tavaliselt õhem ja kergem kui lääne koka nuga ning elu tasakaalupunkt on lõpupoole pisut kaugemal. Nende omaduste kombinatsioon võimaldab teil kasutada kõrgeid liigutusi ja vähendada täpsust.
Gyuto on tavaliselt vahemikus 180 mm kuni 300 mm pikkune tera, ehkki need võivad olla 360 mm pikad. Kodukokkasid soovitatakse sageli 180 mm kuni 210 mm, samas kui 240 mm ja 270 mm valivad sageli tõsised amatöörid ja professionaalsed kokad.

Pisike - väike mitmekülgne nuga puuviljade jaoks, koorimiseks ja väikeste köögiviljade lõikamiseks. Kompaktne, hästi kontrollitud väike nuga on puuvilja parema kujunduse, mitmesuguste toiduvalmistamise ja täpse töö koorimiseks.
Professionaalse lääne köögi alus on väike nuga, mida kasutatakse puu- ja köögiviljade koorimiseks, lõikamiseks, lõikamiseks ja garneerimiseks. Kompaktse suuruse ja suhteliselt kitsa tera tõttu on nuga väga paindlik ja hõlpsasti kontrollitav, ideaalne täpseks lõikamiseks.
Väikese noa tera pikkus on tavaliselt vahemikus 120 mm kuni 180 mm ja nende suurus on suurem kui lõikenuga, kuid väiksem kui sarnase kujuga. Mõne algaja jaoks näevad väikesed noad pisikesed vähem hirmutavad kui suurem sukkpüksid.

Yanagiba - on mõeldud Sashimi jaoks kasutatavate kalatükkide kasutamiseks. Pikk ja õhuke nuga teeb kalale hõlpsaks tungimise, muutes lõikamise kiiremini ja täpsemaks.

Deba Nuga sobib suurepäraselt kalade kalastamiseks, sisikonnaks ja tükeldamiseks.

Nakiri Nuga on üks kõige sagedamini kasutatavaid Jaapani noad, mis asuvad peaaegu igas majapidamises. Väikesed ja suured köögiviljad on mugav lõigata ja tükeldada.